“Vastelaovend en Love”

De vastelaovend komt eraan. We mogen weer. Gelukkig. Met de carnaval ontstaan veel liefdes. Dat was vroeger al zo, en nu nog steeds. Met de vastelaovend is iedereen vrijer, je maakt sneller contact. En als dat contact na de carnaval nog steeds bestaat, dan wordt die prille verliefdheid, een houden van. Nadat jullie enige jaren een relatie hebben gehad, willen jullie die formeel maken door een samenlevingscontract of een huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Huwelijk

Wat ik in mijn praktijk merk is, dat veel mensen niet weten wat ze hebben afgesproken, op welke manier ze zijn getrouwd, of als er huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld, wat die eigenlijk betekenen. Het nakomen van huwelijkse voorwaarden is al helemaal een ander verhaal. Dat gebeurt bijna nooit. Ik vind het belangrijk dat je weet welke mogelijkheden er zijn. Ook daarvoor kun je informatie inwinnen bij een advocaat. Bij uitstek de beste adviseur omdat de advocaat ook de scheidingen regelt en dus weet, wat er vaak niet goed geregeld is of wat er niet wordt nagekomen.

Love

Maar hoe zit het dan met de “love”, want scheiden is niet wat jullie willen. Het is ook niet leuk om over dat soort dingen na te denken, als je ervan uitgaat dat je je hele leven samen blijft. Uit de scheidingen om je heen, weet je echter dat dat geen reële gedachte is, dus toch maar even doen. En als jullie degenen zijn die wel bij elkaar blijven, dan hebben jullie het heel goed gedaan. Dan hebben jullie waarschijnlijk gebruik gemaakt van onderstaande 5 tips voor een gezonde relatie.

5 tips

  1. Het verleden kun je niet veranderen, de kunst is ermee te leven
  2. Je moet compromissen sluiten, de ene keer wat meer, de andere keer wat minder
  3. Blijf eerlijk, ook over kleine dingen
  4. Blijf communiceren, stilte is het ergste wat er is
  5. Geef elkaar de ruimte

Informatie

Wil je ook weten wat een huwelijk of samenwonen voor gevolgen voor jou heeft, ga dan het gesprek met me aan.  

Mevr. mr. Nicole Geradts

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling