Wat is letselschade?
Nick is dakdekker en door gebrekkig werkmateriaal viel hij van het dak. Nick ligt nu in het ziekenhuis. Hij is ernstig gewond. Zijn vrouw belt in paniek naar ons kantoor om rechtsbijstand. Ze zit met allerlei vragen: krijgt hij nog loon, en wat als hij niet meer kan werken? En hoe zit het met ons pensioen. Wie betaalt de thuishulp, noem maar op. Zo’n arbeidsongeval is een voorbeeld van letselschade. Letselschade kan ook ontstaan door een verkeersongeval, een medische fout of door een geweldsincident.
Teamwork
Op ons kantoor staat een heel team klaar om de slachtoffers van letselschade rechtsbijstand te verlenen. Het team bestaat uit twee advocaten, een juridische ondersteuner en mijzelf als Legal assistent. Als spil binnen het letselschadeteam van kantoor ben ik het eerste contact voor het slachtoffer of een van zijn naasten.
Mijn aanpak
Ik kan de vrouw van Nick geruststellen en haar eerste prangende vragen beantwoorden. Ook plan ik op korte termijn een afspraak in bij een van de gespecialiseerde letselschadeadvocaten. Die advocaten komen ook bij de mensen thuis. Ik ben blij dat ik op deze manier door mijn werk veel voor mensen kan betekenen.
Gratis rechtshulp
Meestal is iemand anders aansprakelijk voor de schade die u lijdt. In het geval van Nick is dat zijn werkgever. In het verkeer bijvoorbeeld degene die aan u geen voorrang verleende. In dat geval moet die ander of zijn verzekeraar uw schade vergoeden. Tot die schade behoort ook de advocaatkosten. Onze kosten zijn, in geval van letselschade, dus meestal gratis. Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan heeft u op kosten van die verzekeraar de vrije advocaatkeuze zodra de rechter eraan te pas moet komen.
Tips bij letselschade
Neem zo snel mogelijk contact op met een gespecialiseerde advocaat. Ga niet zelf met de verzekeraar in onderhandeling over uw schadevaststelling, maar laat dat aan de advocaat over. Houd de schadeomvang goed bij door bonnetjes te bewaren. Zorg dat uw advocaat aanwezig is bij het eerste huisbezoek van de schaderegelaar.
Letselschadeadvocaat versus letselschadebureau
De letselschadeadvocaat kan ook voor u de rechter inschakelen als dat moet. Een letselschadebureau kan dat niet. Een letselschadeadvocaat kan dus beter een vuist maken naar de verzekeraar! Kies daarom voor een gespecialiseerde letselschadeadvocaat.
Ons letselschadeteam
Ons hele letselschadeteam staat voor u klaar! Het bestaat uit de advocaten: Marcel Tijssen, Erland Dohmen, Dennis Moonen, jurist, en ikzelf, Legal Assistent, dragen zorg voor de juridische ondersteuning van de advocaten. Daardoor kunnen de advocaten zich concentreren op de kern van hun werk: adviseren en waar nodig procederen.
Neem vrijblijvend contact op voor een gratis oriënterend gesprek.
C.L.M. (Kitty) Schroyen-Op ’t Root