Alaaf! Maar bezint eer ge begint!

De carnaval komt eraan. Ieder weekend vinden er prinsenrecepties plaats. De carnavalspakjes worden gemaakt en er wordt al geknutseld aan de carnavalswagen.  “Alaaf” en “rood, gael en greun”, zijn spreuken en kleuren die we in de carnavalstijd veel horen en zien. Dingen die we liever niet zien, zijn situaties waarbij partners buiten hun grenzen gaan. Toch gebeurt dit.

 

Vrolijke tijd

Bij de carnaval hoort naast de voorbereidingen ook een biertje, of twee, of drie, of een heleboel. Op zo’n moment zijn we toch allemaal net wat gezelliger, tenminste dat denken we. Als je dan op stap bent, lijkt die andere man of vrouw, net wat leuker dan je eigen partner. In je relatie is een beetje de klad gekomen en je bent toe aan een gezellige avond zonder gezeur en gezanik. De avond wordt wel heel erg gezellig, te gezellig.

 

Sombere tijd

Tja, je zult niet de eerste zijn, die tijdens de carnaval een misstap maakt. En dan? Een sombere tijd volgt. In het slechtste geval is het vertrouwen volledig weg en is een relatiebreuk onvermijdelijk. Jullie hebben dan allebei goede specialistische hulp nodig om op een goede manier uit elkaar te gaan. Een advocaat of mediator, kan jullie helpen. Laat ik nu beiden zijn.

 

Positief durven zijn

Ik kan jullie vanuit mijn positie als advocaat of mediator begeleiden en zorgen dat er goede afspraken worden gemaakt, zodat jullie voorzichtig weer naar een vrolijke tijd toe kunnen werken. Weliswaar zonder elkaar, maar wel met goede afspraken. En dat is belangrijk, vooral als jullie kinderen hebben.

Dus denk deze carnaval van te voren goed na, ofwel “bezint eer ge begint”. Bij “rood” ga je te ver, bij “gael” is het op het randje. Zorg dat de carnaval “greun” blijft. Alaaf!  

 

mr. N. (Nicole) Geradts

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling