De alimentatie dient geïndexeerd te worden per 2020

Elk jaar wordt in november/december van het jaar door de overheid vastgesteld wat het indexeringspercentage van de alimentatie is voor het volgende jaar. Dat betekent dat de door de rechter vastgestelde alimentatie, of dat nu partner- of kinderalimentatie is, wordt verhoogd. Voor 2020 is dat 2,5 %. Dat betekent, dat mocht de alimentatie in 2019 € 100,- bedragen, dat in 2020 € 102,50 is. Elk jaar vindt indexering plaats.

 

Praktijk

In de praktijk maak ik mee, dat ouders en exen er niet altijd aan denken om de alimentatie te indexeren. Dit kan bewust, maar ook onbewust gebeuren. Weet dan, dat als het niet is gebeurd, je nog tot vijf jaar terug, de achterstallige alimentatie kunt incasseren.

 

Vragen?

Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons kantoor op. Mr. Nicole Geradts, specialist in het personen- en familierecht, kan al uw vragen beantwoorden.

Wellicht ook interessant?

Huurverhoging in 2022: Hoe zit dat?

De datum waarop veel verhuurders de huurprijs van een woning verhogen, 1 juli, nadert. Maar hoeveel mag de huurprijs worden verhoogd? Vrijesectorwoning of sociale huurwoning

Misverstanden in het familierecht

Dagelijks behartigen wij de belangen van cliënten die te maken hebben met familierechtelijke geschillen, in de breedste zin van het woord. Er zijn een aantal