De fietsende verpleegster

Florence is als ZZP-er werkzaam in de zorg. Zij is al in alle vroegte op haar fiets op weg naar een patiënt. Bijna aangekomen bij het huis van deze patiënt ziet zij een van rechts komende auto te laat, zij verleent geen voorrang en een ongeval is het gevolg. Florence raakt zeer ernstig gewond. Daardoor kan zij niet meer werken en mist zij inkomen. Ook kan zij haar huishouden niet meer doen en ook niet meer voor haar jonge kinderen zorgen. Omdat Florence schuldig is aan de aanrijding denkt zij geen recht te hebben op schadevergoeding. Wat moet Florence doen?

 

Gespecialiseerde letselschadekantoor

Florence kan het beste naar Tijssen en Saes Advocaten gaan, een gespecialiseerd advocatenkantoor in bezit van het keurmerk. Wij zullen Florence duidelijk maken dat zij in haar geval, ondanks haar eigen schuld, waarschijnlijk haar schade volledig vergoed krijgt. Hoe zit dat dan?

 

Kwetsbare verkeersdeelnemers

Fietsers en voetgangers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom is in de wet en rechtspraak bepaald dat zij bij eigen schuld minimaal 50% van hun schade vergoed krijgen. Als er sprake is van ernstig letsel, zoals bij Florence, kan die schadevergoeding worden opgehoogd naar 100%. Dat heet de billijkheidscorrectie.

Florence maakt een goede kans op volledige schadevergoeding, ook al is zij zelf schuldig aan de aanrijding.

 

En wie betaalt Tijssen en Saes Advocaten?

Tijssen en Saes Advocaten wordt betaald door de WAM-verzekeraar van de autobestuurder. Onze rechtshulp is dus gratis voor het slachtoffer zodra deze recht heeft op schadevergoeding.

 

Letselschadeteam Tijssen en Saes Advocaten

Bij Tijssen en Saes Advocaten staat een heel letselschadeteam voor u klaar. Het team bestaat uit de LSA advocaten Marcel Tijssen en Erland Dohmen, de  letselschadejurist Dennis Moonen, de legal assistant Kitty Schroyen en mijzelf als advocaat met letselschade als aandachtsgebied. 

 

Rechtsbijstandsverzekering?

Heeft u een rechtsbijstandverzekering, dan kunnen wij op kosten van de rechtsbijstandsverzekeraar voor u werken zodra de rechter ingeschakeld moet worden.

 

Gratis intakegesprek

U kunt op ons kantoor altijd terecht voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Wij leggen u dan graag uit wat uw kansen en mogelijkheden zijn.

 

Mw. Mr. R.M.T.A. (Rianne) Saes

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling