Een gespecialiseerde advocaat of mediator, is dat echt nodig?

Het antwoord op die vraag kan ik volmondig met JA beantwoorden. Als cliënt wilt u de advocaat of mediator hebben die het beste is in zijn of haar vak, of in elk geval behoort tot de selecte groep van de beteren. U gaat namelijk niet voor een heerlijke vlaai naar de slager, die meent dat hij ook wel een beetje kan bakken. U gaat naar de bakker, want die verstaat zijn vak. En u wilt kwaliteit voor het geld dat u uitgeeft.

Dat wilt u ook, indien u een juridisch probleem heeft. De Nederlandse Orde van Advocaten, de overheid en andere instanties, zoals de Raad voor Rechtsbijstand, zijn dat met u eens. Nu u kennelijk toch te vaak bij een prutser terecht komt, wordt er steeds meer aan gedaan, om er voor te zorgen dat u de juiste weg vindt naar een specialist.  

 

NOVA 

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft vorig jaar een kwaliteitsregister in het leven geroepen. Dit register is vanaf 1 maart 2020 door u te raadplegen. Hierin staan advocaten opgenomen bij een specifiek rechtsgebied, die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.

 

Overheid 

De overheid heeft op 17 januari 2020 kenbaar gemaakt, dat er een nieuwe wet dient te komen voor de borging van kwaliteit van mediators, waarbij gedacht wordt aan  een kwaliteitsregister. Iedereen mag zich namelijk mediator noemen, zonder te hebben voldaan aan een bepaalde opleiding. Goed dat dit door de wetgever opgepakt gaat worden.

 

Raad voor Rechtsbijstand 

Deze organisatie heeft kenbaar gemaakt dat voor mijn specialisatie, personen en familierecht, geldt dat als je lid bent van de vFAS (vereniging voor Familierecht -en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators) je direct onvoorwaardelijk als specialist wordt ingeschreven.

 

Conclusie 

Ik ben al jaren een gespecialiseerd familierechtadvocaat en mediator. Ik sta ingeschreven bij de vFAS en de mFN (mediators Federatie Nederland). Dus bij mij zit u wel goed. U hoeft zich geen zorgen te maken. Ik ben geen prutser.   

 

Neemt u gerust contact met mij op!

 

Mw. Mr. N. (Nicole) Geradts

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling