Even kennismaken

Mijn naam is Marlène Bergmans. Ik ben sinds begin dit jaar in dienst bij Tijssen en Saes Advocaten. Voorheen ben ik ongeveer 20 jaar werkzaam geweest in het zuyderland ziekenhuis, locatie Sittard, als verpleegkundige. Dat blijft een heel boeiend en mooi vak, maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging.

 

Over mij:

 

Ik woon in Sittard samen met mijn 3 kinderen. Sinds kort is ons gezin aangevuld met Soof, een Berner Sennenhond van bijna 1,5 jaar. Naast mijn baan op de intensive care, heb ik de afgelopen jaren de studie Nederlands Recht gevolgd aan de Universiteit Maastricht. Afgelopen juni heb ik de master Arbeid en Gezondheid afgerond.

 

In mijn vrije tijd spendeer ik graag veel tijd aan de kinderen. We vinden het fijn om een stuk te gaan wandelen en dan ergens wat te drinken. Of we gaan een dagje weg. In de zomervakantie piepen we er graag even tussenuit. Afgelopen jaar hebben we een huttentocht in Oostenrijk gedaan, dit jaar gaan we kamperen in Spanje.  Verder ben ik redelijk sportief en ben ik meestal met van alles in de weer. Kortom, een ‘drukke bij’.

 

Verder ben ik iemand die niet graag bij de pakken neer gaat zitten. Het woord ‘opgeven’ komt niet voor in mijn woordenboek. Wat wél in mijn woordenboek staat is ‘communiceren’. Veel problemen ontstaan door miscommunicatie. Door te communiceren kan een probleem helder en in behapbare stukjes uitgesplitst worden, waardoor het vinden van een oplossing vaak net iets eenvoudiger gaat. Blijkt dat er, ondanks goede communicatie, geen oplossing gaat komen, dan bijt ik me vast in de zaak en ga ik voor de overwinning.

 

Verwachtingen:

 

De komende jaren ben ik opnieuw vaak in de boeken te vinden. Donderdag 30 januari zal ik beëdigd worden en in maart start de opleiding tot advocaat. Ik vind het een grote toevoeging dat ik met alle advocaten op kantoor mee mag lopen. Op deze manier leer ik van iedereen de fijne kneepjes van het vak, wat me uiteindelijk tot een goed advocaat zal maken.

 

mw. mr. M.J.E.E. (Marlène) Bergmans

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling