Eerste lustrum

Omdat ik na het eind van deze maand mijn eerste lustrum bij Tijssen en Saes Advocaten meemaak, kijk ik graag terug op de afgelopen vijf jaren bij dit fantastische kantoor. 

 

Letselschadepraktijk

Als u mijn columns vaker leest, dan weet u dat ik mij bijna alleen bezig houd met de letselschadepraktijk. Daarin sta ik slachtoffers bij van verkeers- en arbeidsongevallen, maar ook van medische fouten en geweldsmisdrijven. Mijn passie is het om deze slachtoffers zoveel mogelijk te brengen in de situatie zoals deze zonder dat ongeval, die medische fout of dat misdrijf zou zijn geweest. De financiële schadevergoeding is daarbij belangrijk, maar het gaat ook om zaken zoals bijvoorbeeld aanpassing en onderhoud van de woning, aanpassing van de werkplek of het uitlaten van de hond om maar enkele praktische zaken te noemen.

 

Wie zal dat betalen?

Een oer-Hollandse vraag is: wie zal dat betalen als ik word ingeschakeld? Antwoord: niet het slachtoffer zelf, maar de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij of uw rechtsbijstandsverzekeraar. Want iedereen met een rechtsbijstandverzekering mag zijn eigen advocaat kiezen zodra het nodig is om een rechtszaak te beginnen. 

 

Passie, te midden van een geweldig team

Soms vragen mensen mij of ik mijn werk nog leuk vind, of ze vragen of ik niet depressief word van zoveel ellende die in de letselschadepraktijk voorbij komt. Of ze vragen wat ik doe om het vol te houden. Ja, er komt veel persoonlijk leed aan de orde. Maar mijn passie om het vol te houden is de drang om op te komen voor het slachtoffer, een individu dat het moet opnemen tegenover die schaderegelaar, of die grote verzekeraar met zijn “Randstadadvocaat”. Maar wie mij ook op de been houden zijn de geweldige mensen in het letselschadeteam om mij heen: Marcel Tijssen, LSA-advocaat, Rianne Saes, aspirant letselschadeadvocaat; Dennis Moonen, letselschadejurist, en Kitty Schroyen, onze legal assistant. 

 

Strijdlustig en Standvastig

Ik heb veel zaken succesvol afgerond. Bij de meeste zaken hoefde de rechter er niet aan te pas te komen, maar soms wel. Ik hoop nog mee te maken, dat in elke rechtbank een groep rechters zich gaat specialiseren in letselschade! Dat bevordert dat er meteen een juiste beslissing wordt genomen. Helaas maak ik ook mee, dat door lagere rechters niet de juiste uitspraak wordt gedaan. Door dan strijdlustig en standvastig te blijven en hoger beroep in te stellen werd dat gelukkig weer hersteld. En die noodzakelijke Pitbull-mentaliteit hoort bij mij.

Koempels blijven strijden is mijn leuze, weet u nog?

 

Gratis intakegesprek  

Hebt u vragen over letselschade? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Er staat een fantastisch letselschadeteam voor u klaar!

 

mr. E.H.J.M. (Erland) Dohmen

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling