Een slippertje in de supermarkt

Even boodschappen doen

Je bent gezellig boodschappen aan het doen en kijkt vooral naar wat er in de schappen ligt. Daardoor kijk je dus vooral niet naar de vloer in de supermarkt waarover je loopt. En dan gebeurt het: je maakt een slippertje, glijdt uit en ligt op je snufferd. Je hebt pijn en er blijkt een en ander gebroken te zijn. Je moet medische kosten maken en kunt een tijdje niet meer werken.

Bewijslast

Wie moet nu wat bewijzen? Vorige maand heeft de rechtbank beslist, dat de supermarkt in kwestie moest bewijzen dat de winkelvloer schoon was. Omdat de supermarkt daar niet in slaagde moest de supermarkt de schade vergoeden.

Schade

Vervolgens moet het slachtoffer wel aantonen welk letsel het gevolg is van de uitglijder. En natuurlijk ook welke schade daaruit voortvloeit. Bijvoorbeeld dat je tijdelijk niet meer kunt werken of hulp in de huishouding nodig hebt. Of dat je bijvoorbeeld je huis niet meer zelf kunt schilderen. Dat alle medische kosten vergoed moeten worden, spreekt voor zich.

Smartengeld

Los van bovenstaande heb je als slachtoffer natuurlijk ook recht op smartengeld. Dat is een vergoeding voor alle pijn en ellende die je doormaakt door zo’n ongeval.

Gratis rechtsbijstand

In een geval als het bovenstaande zijn de advocaatkosten voor de tegenpartij. Schroom dus niet om in geval van letselschade een letselschadeadvocaat te raadplegen.

Erland Dohmen

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling