Eigen schuld, dikke bult?

Dat de schadeverzekering inzittenden (SVI) van groot belang kan zijn zien we vaak terug in onze letselschadepraktijk. Ik adviseer daarom iedereen een schadeverzekering inzittenden (SVI) af te sluiten. Waarom? Dat zal ik u uitleggen. We nemen Wim als voorbeeld.

Verplichte en aanvullende verzekering
Wim koopt een nieuwe auto en moet deze ingevolge de wet verzekeren. Wim kan kiezen uit de normale verzekeringen, maar kan aanvullend kiezen voor een schadeverzekering inzittenden (SVI).

Ongeval met alleen verplichte verzekering
Stelt u zich voor dat Wim een verkeersongeval overkomt en hij is het zelf schuld. Dan wordt met een WA-verzekering alleen schade van de andere partij vergoed. Wim zal in dat geval zelf moeten opdraaien voor de kosten ten gevolge van het letsel dat hij zelf oploopt. Er is in dit geval geen aansprakelijke tegenpartij die de letselschade van Wim kan vergoeden.

Ongeval met schadeverzekering inzittenden (SVI)
Als Wim een schadeverzekering inzittenden (SVI) afsluit dan krijgt hij bij een verkeersongeval zijn letselschade en andere schade vergoed. Dit geldt ook voor eventuele medepassagiers die zich op het moment van het ongeval in de auto bevinden.

Zelfs als het ongeval volledig de eigen schuld is van Wim, vergoed de schadeverzekering inzittenden (SVI) schade van Wim en de inzittenden die door het ongeval is veroorzaakt. Voor motoren en scooters kan een opzittendenverzekering worden afgesloten om dit risico af te dekken.

Een goede keuze
Een schadeverzekering inzittenden (SVI) is daardoor voor Wim in alle denkbare scenario’s een goede keuze. Zelfs als Wim slachtoffer wordt van een ongeval in het buitenland, zorgt de schadeverzekering inzittenden ervoor dat Nederlands recht van toepassing is. Daar komt nog bij dat een schadeverzekering inzittenden voor Wim maar ongeveer tussen de € 4,- en € 6,- extra kost per maand, afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag dat Wim kiest.

Zoals gezegd, de schadeverzekering inzittenden (SVI) en opzittendenverzekering zijn een goede keuze. Zonder zo’n verzekering is het vaak: eigen schuld, dikke bult!

Dennis Moonen.

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling