Zwartspaarders en de inkeerregeling, het blijft de gemoederen bezighouden

De inkeerregeling voor verzwegen inkomen en/of vermogen blijft het nieuws halen. Nadat de regeling de afgelopen jaren meerdere malen versoberd is, is thans de vraag relevant of iemand nog wel vrijwillig kan inkeren. Met name in die gevallen waarin de betrokkene al een brief heeft ontvangen van zijn buitenlandse bank of als het opvragen van buitenlandse gegevens door de belastingdienst al in de media bekend is gemaakt. De rechtbank Gelderland oordeelde recent dat zwartspaarder X te laat was om vrijwillig in te keren voor zijn vermogen bij de Zwitserse UBS-bank. Voor de details verwijs ik graag naar bijgevoegd artikel in accountancy vanmorgen en naar de uitspraak.

 

Geconstateerd kan in ieder geval worden dat de belastingdienst steeds vollediger geïnformeerd is en dat toepassing van de vrijwillige verbetering steeds lastiger wordt. Stilzitten lijkt niet langer een optie. Gelukkig kunt u voor een persoonlijk gesprek altijd terecht bij Tijssen & Saes advocaten en belastingkundigen. Ons team van belastingkundige advocaten staat klaar om u bij te staan. En uiteraard strikt vertrouwelijk.

 

mr. J.B. (Jeroen) Gubbels

Zwartspaarders en de inkeerregeling

Wellicht ook interessant?

Vacature – jurist (m/v)!

Tijssen & Saes advocaten en belastingkundigen is een middelgroot advocatenkantoor gelegen in Roermond. Ons kantoor is 32 jaar oud en is een begrip in de