Fortnite: Leuke game, of de hel van je gezin en relatie

Ik las vorige week dat het schietspel Fortnite in het Verenigd Koninkrijk aanleiding is voor misschien wel duizenden echtscheidingen! Fortnite schijnt een van de meest verslavende games te zijn, die ooit gemaakt is. Dit leidt tot verslavingen met alle gevolgen van dien. Het spel is weliswaar gratis te downloaden, maar om het uiterlijk van je poppetje te veranderen, moet je weer geld investeren. Sommigen investeren zoveel, dat er schulden ontstaan.

En daarnaast kun je niet stoppen met spelen. “Nog één game” of “nog even deze game afmaken”. En daar gaat het nu mis. Want het zijn niet alleen kinderen die dit spel spelen, maar ook een heleboel volwassenen. Er wordt geen aandacht meer besteed aan de relatie, met een scheiding als gevolg.

 

Nederland

Of er in Nederland ook al scheidingen zijn uitgesproken, met als oorzaak van de scheiding, de Fortnite-game, weet ik niet. Mij is niet bekend of daar in Nederland onderzoek naar is gedaan.

 

Onderzoek

Ik vind dat overigens wel interessant om te weten. Daarom stel ik voor om dit artikel de start te laten zijn van een Nederlands onderzoek. Laat mij weten indien Fortnite de reden is geweest voor je scheiding. Je kunt mij mailen of via Facebook (Tijssen & Saes advocaten en belastingkundigen) of LinkedIN een berichtje sturen. Over een aantal maanden zal ik de onderzoeksresultaten aan jullie terugkoppelen.

 

Scheiding 

Mocht het zo zijn, dat je op dit moment op het punt staat om de knoop, voor wat betreft een scheiding, door te hakken, dan wil ik jullie graag helpen met het maken van goede afspraken. Dit kan door middel van mediation, maar ook als advocaat, die alleen jouw belangen behartigd, en die van de kinderen uiteraard. Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Ook mijn kinderen spelen Fortnite, dus ik weet waarover ik schrijf.

 

mr. N. (Nicole) Geradts 

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling