Nieuw: Juridische EHBO voor slachtoffers

Een EHBO voor de medische verzorging na een ongeval of misdrijf bestaat al van oudsher. Dat vinden we ( terecht) heel normaal. Er zijn nou eenmaal klachten die niet kunnen wachten. En dan is het goed dat je meteen geholpen kunt worden.

Ogenblikkelijke juridische bijstand
Maar een ogenblikkelijke juridische bijstand voor klachten die niet kunnen wachten bestaat nog niet. Dit gaat per 1 oktober aanstaande veranderen. Vanaf die datum gaan in Limburg zo’n twintig gespecialiseerde advocaten terstond ( 24/7) rechtsbijstand verlenen aan slachtoffers van zedenzaken en per 1 januari 2019 ook aan slachtoffers van geweld. Dat is fantastisch nieuws, toch?

Bestaande regeling verdachten
Het is ook niet meer dan terecht dat het slachtoffer op deze manier een snellere dienstverlening krijgt aangeboden. Immers, voor in hechtenis genomen verdachten bestaat deze snelle rechtsbijstand voorziening al sinds jaar en dag. Het is toch ook te gek voor woorden dat een verdachte van een zeden- of geweldsmisdrijf meteen kan rekenen op rechtsbijstand van een door de overheid aan hem of haar toegevoegde en betaalde advocaat, terwijl het slachtoffer maar lijdzaam moet afwachten en zelf het inhuren van rechtshulp moet regelen. Gelukkig verandert dit laatste nu.

Nieuwe regeling slachtoffers
De nieuwe regeling voor acute rechtshulp aan slachtoffers van een zeden- of geweldsmisdrijf is tot stand gekomen doordat een aantal slachtoffer goedgezinde advocaten hiertoe een initiatief hebben ontplooid. De eerste gezamenlijke bijeenkomst van deze advocaten met dit doel vond plaats op 18 september jongstleden in het fraaie Kasteel Limbricht. Uiteraard was ons kantoor daarbij goed vertegenwoordigd in de persoon van Marcel Tijssen en mijzelf. Op 1 oktober 2018 start de nieuwe regeling. Wij zijn trots om gevraagd te zijn aan de regeling deel te nemen en uiteraard heeft  Tijssen en Saes Advocaten deze uitnodiging geaccepteerd. Tijssen en Saes Advocaten zal derhalve vanaf 1 oktober 2018 acute rechtshulp aan slachtoffers zal bieden. Tijssen en Saes Advocaten staat immers pal achter het slachtoffer; u kunt op ons rekenen.

Tijssen en Saes Advocaten
Op ons kantoor staat een heel team voor u klaar bestaande uit: Marcel Tijssen, Dennis Moonen, Kitty Schroyen en ikzelf.

Erland Dohmen

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling