Hoezo ingewikkeld?

Laatst meldde zich bij mij een verkeersslachtoffer met een ernstige verlamming opgelopen door het ongeval.

Gevolgen ongeval 
Er is 24 uurs zorg en begeleiding (dagbesteding, nachtzorg, verpleging,) en vervoer nodig. De ernst en impact van het letsel met bijbehorende emoties voor het slachtoffer en de familie zijn  gigantisch. In die omstandigheden moeten de praktische invulling van de zorg,  de bureaucratische aanvragen ingevolge de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Wet langdurige Zorg, de Zorgverzekeringswet en de daarin opgenomen eigen-bijdrage-regelingen worden geregeld.

Rol van de verzekeraar
Maar daarna komt het gevecht met de aansprakelijke verzekeraar, die wil toetsen of de zorg ook op de juiste oftewel meest goedkope wijze is ingevuld. Het slachtoffer heeft immers de plicht aan schadebeperking te doen. De toeslagenwet en overige fiscale regelingen spelen bij de schadeafwikkeling ook een rol. De verzekeraars zien al vaak door de bomen het bos niet meer en laten zich door gespecialiseerde bureaus bijstaan. Hoe moet het de slachtoffers dan wel niet vergaan? 

Gespecialiseerde letselschadeadvocaat
Gespecialiseerde letselschadeadvocaten zijn beschikbaar en noodzakelijk om weerwoord te bieden aan de verzekeraars. Alleen zij kunnen de juiste weg vinden binnen de ingewikkelde regelgeving en kunnen daarbij rechten van slachtoffers goed inschatten om problemen achteraf voorkomen.

Tijssen en Saes Advocaten
Samen met Erland Dohmen en Dennis Moonen behandel ik de letselschadezaken bij Tijssen-Saes advocaten. Schroom niet om rechtsbijstand te vragen indien u op dit soort problemen stuit. Rechtsbijstand is vrijwel altijd verhaalbaar op de aansprakelijke verzekeraar en voor slachtoffers daardoor kosteloos. Ook als u merkt dat een rechtsbijstandsverzekeraar of schaderegelingsbureau steken laat vallen, neem gerust contact met ons op voor een second opinion.

Mr. Marcel Tijssen
Letselschade-advocaat

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling