Kies meteen de juiste advocaat

De Orde van Advocaten heeft sinds kort een zoekmachine. Die zoekmachine heet: “Zoek een advocaat”. Via die zoekmachine kun je  een advocaat vinden die gespecialiseerd is voor jouw zaak. Deze zoekmachine is een verrijking voor de rechtzoekende en de advocaten.

 

Specialisme

Ik vergelijk het werk van de advocaten in deze tijd met dat van specialisten in een ziekenhuis. Wie hartklachten heeft zoekt een cardioloog, wie blaasproblemen heeft zoekt een uroloog, toch? De tijd dat een advocaat alle rechtsgebieden verantwoord kon uitoefenen is al lang voorbij. Het recht is daarvoor te ingewikkeld en snel veranderend geworden. Daarom is het goed dat iedereen nu vooraf kan controleren met welk specialisme een advocaat zich bezighoudt. Dus, raadpleeg deze zoekmachine voordat je een advocaat uitkiest. Daarmee voorkom je dat een minder gespecialiseerde advocaat “een valse start” maakt die daarna door de specialist, voor zover nog mogelijk, hersteld moet worden.   

 

Letselschadezaken vereisen passie

Uit al mijn eerdere columns blijkt, dat mijn specialisme letselschade is. Ik kom op voor slachtoffers van verkeers- en arbeidsongevallen, en medische fouten. Ook slachtoffers van geweld sta ik bij. Ik doe dit werk vanuit een enorme passie. Voor de slachtoffers verandert het leven vaak plotsklaps en heel ingrijpend. Je vraagt niet om dat ongeval of misdrijf, maar ineens heb je minder kwaliteit van leven. Ook kun je misschien je eigen werk niet meer doen, of het huishouden lukt niet meer . Je komt in betalingsmoeilijkheden. Bij al deze problemen heb je iemand nodig die helemaal voor jou gaat!

 

Rechtshulp meestal gratis

Mijn kosten worden betaald door de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Voor mensen met een smallere beurs kan door de staat betaalde rechtshulp worden aangevraagd. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, dan is dat prima. Zodra de rechter ingeschakeld moet worden mag je jouw eigen advocaat kiezen, betaald door deze verzekeraar. Zo kun je ook die erkende en gedreven specialist voor jouw zaak inhuren. Met minder hoef je geen genoegen te nemen.  

 

Teamwork

Op ons kantoor staat een heel letselschadeteam voor je klaar. Het team heeft 2 advocaten, een jurist en een legal assistant. We bezoeken ook mensen thuis, door heel Limburg!

 

Eerste gesprek gratis

Kom langs voor een gratis eerste gesprek voor meer informatie. Dan krijg je na een Quick Scan een persoonlijk advies over: hoe nu verder?

 

mr. E.H.J.M. (Erland) Dohmen

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling