Mijn stage bij Tijssen & Saes advocaten

Ik heb vanaf 28 augustus 2017 stage mogen lopen bij Tijssen en Saes advocaten, waar ik met open armen ben ontvangen. Gedurende de afgelopen periode heb ik heel veel geleerd. Mijn stage bij Tijssen en Saes was dan ook mijn eerste praktijkervaring rondom mijn opleiding aan de Juridische Hogeschool in Tilburg.

 

Verwachtingen

Ik wist niet wat ik kon verwachten en was dan ook erg benieuwd hoe het er aan toe gaat op een advocatenkantoor. Mijn doel was dan ook om hier inzicht in te krijgen en om er achter te komen of het werken op een advocatenkantoor bij mij past. 

 

Werkzaamheden

Ik heb me tijdens mijn stage onder andere bezig gehouden met het maken van processtukken, het uitzoeken van juridische vraagstukken en het onderzoeken van jurisprudentie. Daarnaast ben ik samen met verschillende advocaten mee geweest naar besprekingen, huisbezoeken, klachtencommissies, mediation en de rechtbank. Kortom: ik heb een hele leerzame periode achter de rug.

 

Onderzoek

Naast de hierboven genoemde werkzaamheden heb ik ook onderzoek verricht naar letselschade bij kinderen. Hier is een onderzoeksrapport uit voortgevloeid waar Tijssen & Saes in de toekomst veel profijt van kan hebben.

 

Helaas loopt mijn stage tot een einde. Ik ben Tijssen en Saes advocaten heel dankbaar dat ik bij hun mijn eerste ervaringen in de praktijk op heb mogen doen.

 

Nikki Thielens

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling