Advocaat

mr. M.F.J.J.M. (Marcel) Tijssen

Team Tijssen Saes

Overzicht en ervaring

Marcel studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast heeft hij fiscaal recht gestudeerd aan de universiteit in Brabant en heeft hij zich vervolgens aan de Grotius Academie gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht (letselschade). In 1990 is Marcel samen met Wil, Tijssen & Saes advocaten en belastingkundigen in Roermond gestart. Nicole en Jeroen vormen sedert oktober 2018 samen de directie in het kader van een gefaseerde bedrijfsopvolging. 

Marcel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied letselschade geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied. Marcel is lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA).

Vecht, bid, lach, werk en relativeer

“Niet voor niets is de prachtige basiliek van Sint Odiliënberg het decor voor deze foto. Want deze basiliek is onlosmakelijk met mij verbonden: vanuit mijn ouderlijk huis keek ik er op uit, genoot ik van het klokkenspel en was de basiliek mijn eerste kennismaking met het geloof. Zo heb ik het van herdertje in de kindermis tot misdienaar, acoliet, kerkmeester en penningmeester geschopt. Maar mijn geloof reikt verder. Zo geloof ik in ons team bij Tijssen en Saes. Geloof ik dat onze passie, kennis en ervaring mensen verder helpt. We met oplossingen komen voor moeilijke vraagstukken. En in mijn geval betekent dat slachtoffers van letselschade beschermen tegen weerbarstige verzekeraars die hen met een fooi willen afschepen in plaats van de werkelijke schade te vergoeden. Ook adviseer ik ondernemers op alle terreinen van het ondernemerschap: van samenwerkingsvormen en fiscaliteit tot huwelijksgoederenrecht en erfrecht. Tot slot geloof ik ook sterk in relativeren en goede humor op z’n tijd. Want een dag niet gelachen….”

Mijn specialisaties:

Telefoon:

+31 475 33 51 15

E-mail:

Artikelen..

Geschreven door Marcel

Bestuursrecht

Coffeeshop en OZB

U zult zich afvragen wat hebben deze met mekaar te maken, maar dat ga ik u uitleggen. Het raakt me persoonlijk. In de Zwartbroekstraat waar

Lees verder »