Op vakantie na quarantaine?

Na deze periode van quarantaine wegens COVID-19 in ons land, worden de regels langzaamaan versoepeld. De grenzen van enkele landen zijn ook weer geopend, hetgeen voor u wellicht van een reden is om met de auto op vakantie te gaan. Is dat voor u het geval, dan zorg ervoor dat u veilig en verzekerd op weg gaat. Waarom is het zo belangrijk om goed verzekerd naar het buitenland te vertrekken vraagt u zich misschien af? Dat zal ik u uitleggen en neem Wim als voorbeeld.

 

Verplichte en aanvullende verzekering

Wim kan bij het verzekeren van zijn auto kiezen uit de verplichte verzekeringen, maar kan aanvullend kiezen voor een schadeverzekering inzittenden (SVI).

 

Ongeval met alleen verplichte verzekering

Stelt u zich voor dat Wim een verkeersongeval overkomt en hij is het zelf schuld. Dan wordt met een WA-verzekering alleen schade van de andere partij vergoed. Wim zal in dat geval zelf moeten opdraaien voor de kosten ten gevolge van het letsel dat hij zelf oploopt. Er is in dit geval geen aansprakelijke tegenpartij die de letselschade van Wim kan vergoeden.

 

Ongeval met schadeverzekering inzittenden (SVI)

Als Wim een schadeverzekering inzittenden (SVI) afsluit dan krijgt hij bij een verkeersongeval zijn letselschade en andere schade vergoed. Dit geldt ook voor eventuele medepassagiers die zich op het moment van het ongeval in de auto bevinden.

Zelfs als het ongeval volledig de eigen schuld is van Wim, vergoedt de schadeverzekering inzittenden (SVI) schade van Wim en de inzittenden die door het ongeval is veroorzaakt.

 

Schade in het buitenland

Een schadeverzekering inzittenden (SVI) is daardoor voor Wim in alle denkbare scenario’s een goede keuze. Zelfs als Wim slachtoffer wordt van een ongeval in het buitenland, zorgt de schadeverzekering inzittenden ervoor dat Nederlands recht van toepassing is. U wordt dan niet opgescheept met buitenlands recht en buitenlandse rechtshulp, maar kunt gewoon naar een Nederlandse advocaat.

Zoals gezegd, de schadeverzekering inzittenden (SVI) is een goede keuze. Zonder zo’n verzekering is het vaak: eigen schuld, dikke bult!

 

Dennis Moonen, Tijssen en Saes Advocaten

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling