Rechtsbijstand na ongeval: Wie zal dat betalen?

Een ongeluk komt nooit alleen. Naast alle pijn, letsel en leed komen er ook zorgen op U af. Goede rechtsbijstand is dan absoluut noodzakelijk, maar wie zal dat betalen? Zou U uw zuurverdiende duiten na een ongeval uitgeven aan rechtsbijstand door een advocaat? Of hoeft u helemaal niets uit te geven en hebt u het beste van twee werelden: Goede rechtsbijstand, zonder kosten?

Gespecialiseerde advocaat onmisbaar

Als letselschadeadvocaat kom ik op voor slachtoffers, hun partner en soms hun nabestaanden Ongevallen op het werk, of in het verkeer, komen veel voor. Maar ook zie ik vaak mensen na een medische fout of een geweldsmisdrijf. De ( financiële) gevolgen van zo’n gebeurtenis zijn groot. Mogelijk gaat u er qua inkomen en pensioen flink op achteruit. Het schadevergoedingsrecht heeft ingewikkelde wetten en regels. Verzekeraars zijn daarvan goed op de hoogte, maar slachtoffers niet. Daarom is rechtsbijstand voor het slachtoffer door een gespecialiseerde advocaat onmisbaar! Als het slachtoffer op juridisch gebied wordt ontzorgd, dan kan hij zich ook beter focussen op herstel.

Is die rechtsbijstand duur?

Neen, onze rechtsbijstand bij letselschade is gratis als de verzekeraar van de tegenpartij schuld heeft erkend! Dat is mogelijk, omdat de advocaatkosten een onderdeel zijn van de schade. En alle schade moet vergoed worden door de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij, dus ook onze kosten. Nog veel te vaak merk ik aan mensen die een ongeval hebben meegemaakt, dat zij zich zorgen maken over de advocaatkosten, maar dat is dus niet nodig bij erkende aansprakelijkheid van een ander.

In de meeste letselschadezaken is deze aansprakelijkheid niet het twistpunt, maar de hoogte van het schadebedrag. Als over de aansprakelijkheid wel wordt gediscussieerd, dan zijn er wettelijke mogelijkheden om daarover snel duidelijkheid te verkrijgen. In dat geval kan, afhankelijk van uw inkomenssituatie, een zeer groot deel van de advocaatkosten door de overheid worden betaald, behalve een door u zelf te betalen eigen bijdrage.

Eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend

Als u slachtoffer bent van een ongeval, of u bent bijvoorbeeld de partner of nabestaande, schroom dan niet om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend gesprek. U kunt uw vragen op mij afvuren en u gaat altijd wijzer naar buiten.

Letselschadeteam

Ik werk binnen ons kantoor samen met een heel letselschadeteam.

Als u slachtoffer wordt van een ongeval, dan staat ons team als een blok achter U!

 

Erland Dohmen

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling