Slappe hap waar je zo doorheen prikt

Laaiend. Dat is een perfecte omschrijving van hoe ik me op dit moment als letselschadeadvocaat voel. Laaiend, omdat afgelopen week een verzekeraar met een stalen gezicht tegen mijn cliënt zegt: “Uitkeren van inkomensschade tot de leeftijd van 70 jaar? Nee hoor, wij vinden in uw geval uitkeren tot 60 jaar rechtvaardig.” Nou ja zeg, begrijpt u mijn gevoel?

Mijn cliënt is op 40-jarige leeftijd als gevolg van een arbeidsongeval arbeidsongeschikt geraakt. En nu heeft hij terecht aanspraak gemaakt op een vergoeding van inkomensschade tot 70-jarige leeftijd. Want de Staat heeft namelijk bepaald dat we moeten doorwerken tot wel 70 jaar, zwaar of licht beroep.

Rechtvaardig?

Maar de verzekeraar die bij mijn aan tafel zat, trekt duidelijk z’n eigen plan. Die vindt het uitkeren van inkomensschade wel genoeg geweest tot een leeftijd van 60 jaar, omdat, ik citeer: “Uw cliënt een zwaar beroep heeft. Want je ziet dat veel mensen bij het uitoefenen van dit beroep op jonge leeftijd uitvallen. En in een normale situatie zou uw cliënt waarschijnlijk al op 60-jarige leeftijd met pensioen zijn gegaan. Dus in onze ogen is het uitkeren van inkomensschade tot 60 jaar gerechtvaardigd”.

Slap

Dus niet. In mijn ogen geeft de verzekeraar een zeer slappe onderbouwing. Een onderbouwing waar ik, en waarschijnlijk ook de rechter, doorheen prik. Want ook de jaren na het 60-ste levensjaar tot dan de dan geldende pensioenleeftijd, moet de inkomensschade worden vergoed.

Zo dat is er uit en dat lucht op. Maar ben nog steeds laaiend. Dus laat u niet voor de gek houden en kies een goede letselschadeadvocaat om aan de verzekeraars weerwoord te bieden en uw volledige schade vergoed te krijgen.

 

mr. M.F.J.J.M. (Marcel) Tijssen

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling