Verkeersongeval en vergoeding van uw schade, hoe werkt dat?

Verkeersongevallen vinden helaas dagelijks plaats, zoals vaak genoeg te zien en te horen is op de televisie en de radio. Het gevolg daarvan is dat er schade optreedt, welke schade, naast de schade aan het voertuig, hoog kan oplopen. Vaak denken mensen na een verkeersongeval niet direct aan het feit dat er schade is ontstaan, hoe klein of groot deze schade ook is. Dit is in veel gevallen ook een logische gedachte, nu het na een verkeersongeval belangrijk is om eerst te herstellen. Bent u van de eerste schrik bekomen dan is het de vraag welke schade is ontstaan en hoe u als slachtoffer van een verkeersongeval deze schade vergoed krijgt. Dat zal ik u uitleggen.

Aansprakelijke partij

Om uw schadevergoeding te kunnen krijgen dient er allereerst een partij aansprakelijk te zijn voor het veroorzaken van de schade. Dit is de partij die het verkeersongeval heeft veroorzaakt. Voordat u deze partij aansprakelijk stelt is het van belang dat de toedracht van het ongeval voldoende vaststaat. Het is daarom ook altijd belangrijk om het schadeformulier zo correct en volledig mogelijk in te vullen. Staat de aansprakelijkheid vast dan moet de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval uw schade vergoeden.

Schade verhalen op de aansprakelijke partij

Om de schade te kunnen verhalen op de aansprakelijke partij dient er bewijs te worden aangeleverd van deze schade. U kunt misschien niet meer werken en/of hebt huishoudelijke hulp nodig. Verder kan het zijn dat u uw eigen risico heeft moeten opmaken door behandelingen en/of medicatie. Het is dan aan u om aan te tonen dat u deze schade ook daadwerkelijk heeft geleden. U kunt dit doen door bewijsstukken aan te leveren van deze schade.

Onderhandelen met de verzekeraar

De aansprakelijke partij is vaak een verzekeraar. Zoals uit voorgaande alinea’s blijkt is het vaak niet eenvoudig om uw schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Verzekeraars hebben ook ruime ervaring op het gebied van schadeafwikkeling en proberen daarom vaak de schadeposten te betwisten en het verband tussen het ongeval en de klachten in twijfel te trekken.

Bijstand door een gespecialiseerde advocaat

Gezien het feit u met een vaak grote en machtige verzekeraar moet onderhandelen over uw schade is het verstandig om u te laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat op het gebied van de letselschade. Wij hebben dergelijke advocaten in huis, met ruime ervaring op het gebied van de letselschade. U denkt nu wellicht, een advocaat die is mij veel te duur, maar wanneer de aansprakelijkheid voor het ongeval door de verzekeraar is erkend moeten ook de kosten van rechtsbijstand door de verzekeraar worden betaald.

Ik adviseer u daarom: verkeersongeval en schade, ga bij uw gespecialiseerd advocaat te rade!

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u altijd contact opnemen.

Dennis Moonen.

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling