HEBT U GEKOZEN VOOR KWALITEIT?

Verkiezingen en referendum

In de vorige blog heeft mijn collega, Marcel Tijssen, zijn stemadvies gegeven. Dat stemadvies was: kies in elk geval voor kwaliteit. Kwaliteit niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen.

 

Insolventierecht

Mijn specialisme ligt ondermeer in het insolventierecht. Het insolventierecht heeft betrekking op met name ondernemingen die in financieel zwaar weer zitten. Ondernemingen die misschien failliet gaan en waar dringend moet worden ingegrepen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kostenverlagingen of het sanering van schulden.

Vaak gaat het ook om overleg met de bank. Heeft de bank de financiering al opgezegd? Kan dat misschien nog worden voorkomen? Of zijn er mogelijkheden om in afgeslankte vorm door te gaan.

Maar ook als er al een faillissement is en de curator vindt dat bepaalde transacties paulianeus zijn of dat de bestuurder aansprakelijk is voor onrechtmatig handelen en de schade moet vergoeden. Het gaat dan meestal om grote belangen, waarbij de hulp van een advocaat nodig kan zijn.

 

Het verschil maken

Zoals Marcel Tijssen al schreef: een gespecialiseerde advocaat kan het verschil maken.

Maar elk specialisme moet worden bijgehouden. Daarom ben ik vorige week weer gedurende twee volle dagen bijgepraat op het gebied van het insolventierecht. Bijgepraat door verschillende professors, elk op hun eigen terrein.

Onderwerpen als “het nieuwe faillissementsrecht”, “doorstart”, “verhaalsbenadeling” en “actualiteiten”, kwamen aan de orde.

De antwoorden op de huiswerkopdrachten waren goed. Ik ben weer met vlag en wimpel geslaagd.

 

De praktijk

Ik sta weer klaar voor u. Gewapend met nieuwe kennis en inzichten. Daarom: hebt u gekozen voor kwaliteit? Ik wel!

 

 

Meer weten?

Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek.

 

mr. W.M.J. (Wil) Saes 

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling