Check, check, dubbel check

Geloven is goed, maar controleren is beter. Daarom zeggen we ook wel: check, check, dubbel check. Ik zal u hieronder uitleggen waarom deze gedachte vaker bij mij opkomt.

Uw rechtsbijstandsverzekeraar adviseert negatief, wat dan?

Uit mijn praktijkervaring blijkt dat veel mensen rechtsbijstand verzekerd zijn. Dat is prima. Maar de rechtsbijstandsverzekeraar zegt nogal eens: u hebt geen zaak. Als dat het geval is, denk dan: check, check, dubbel check.

Ik bedoel daarmee: laat het advies van de rechtsbijstandsverzekeraar controleren. Kies daarvoor een in Nederland gevestigde advocaat die gespecialiseerd is op het betreffende rechtsgebied. Wie zal dat betalen? Check uw polisvoorwaarden waarin zeer waarschijnlijk dit recht op een second opinion is opgenomen.

Uw rechtsbijstandsverzekeraar betaalt die second opinion en de mening van de advocaat is bepalend voor het vervolg! Als de advocaat uitlegt dat en waarom u toch een zaak hebt, dan moet de rechtsbijstandsverzekeraar de verdere rechtsgang betalen. Doe er uw voordeel mee zou ik zeggen, want twee weten altijd meer dan een, toch?

Vrije advocaatkeuze bij procedures

Maar misschien vindt in uw geval de rechtsbijstandsverzekeraar samen met u dat geprocedeerd moet worden. Dan hebt u daarover geen geschil, prima! Maar ook dan wilt u dat de beste advocaat op de zaak wordt gezet!

Want voor u is het de zaak van uw leven waarin alles op het spel staat, toch? Weet dan, dat u op kosten van de rechtsbijstandsverzekeraar uw eigen advocaat mag kiezen! Dat is bepaald door het Europees Hof van Justitie. Die uitspraken zijn ook geldig in Nederland.

Eerste gesprek gratis en vrijblijvend.

Mijn specifieke deskundigheid is al 22 jaar lang de letselschade. Dat geldt ook voor kantoorgenoot Marcel Tijssen. Wij worden ondersteund door Dennis Moonen, jurist, en Kitty Schroyen, Legal Assistant.

Misschien hebt u met letselschade te maken en weet u er niet goed raad mee. Of misschien hebt u twijfels over het advies van uw rechtsbijstandsverzekeraar.

Maak dan gebruik van ons aanbod om gratis en vrijblijvend een eerste gesprek aan te gaan. Bij ons staat immers een heel letselschadeteam voor u klaar.

Erland Dohmen,

LSA-advocaat bij Tijssen en Saes Advocaten

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling