De noodlot symfonie en letselschade

Vakantieperiode

We zitten midden in de vakantieperiode. Wellicht bent u met vakantie of heeft u het al gehad. Of u behoort tot mijn categorie die er kort voor staat, dan hebt u nog iets om naar uit te kijken.

Hobby’s

Vakantie is een periode om nieuwe energie op te doen om er daarna weer vol tegenaan te kunnen gaan. Tijdens mijn vakantie kan ik nieuwe energie opdoen door me meer dan anders met het gezinsleven bezig te houden, maar ook met mijn hobby’s! Een van mijn grootste hobby’s is het luisteren naar klassieke muziek en me te verdiepen in het leven van de grote klassieke componisten.

Er zijn veel grote componisten, maar Bach en Beethoven springen er toch wel uit voor mij. Bach geeft ons een voorproefje van de hemel en Beethovens muziek omvat het gehele spectrum aan menselijke gevoelens, inclusief de verheven gelukzaligheid van het bovenzinnelijk geestelijk leven.  

De 5e symfonie van Beethoven en letselschade

Er bestaat een duidelijke parallel tussen mijn werkgebied, de letselschade en een van de werken van mijn lievelingscomponist Beethoven, namelijk zijn 5e symfonie. Ik leg het hieronder graag uit.

Het noodlot slaat toe, maar ik grijp het bij de strot

De openingsmaten van deze symfonie, in de volksmond wel eens aangeduid met: ‘ta ta taa’, symboliseren volgens Beethoven het toeslaan van het noodlot, maar ook het bij de strot grijpen ervan. Dat is precies wat er in het leven van een letselschade cliënt gebeurt: hij of zij heeft het leven prima op orde en dan slaat het noodlot toe door een ongeval op het werk, in het verkeer of door een foutieve medische behandeling.

Mijn taak is het dan om met de cliënt terug te vechten en te gaan voor volledige schadevergoeding, waardoor de cliënt zijn leven weer zo goed mogelijk op de rit krijgt. Daarvoor is veel geld alleen niet altijd genoeg. Soms zijn er aanpassingen nodig in een woning of op de werkvloer. Soms zal een arbeidsdeskundige ingeschakeld moeten worden om iemand weer te laten re-integreren.  

Slachtoffervriendelijk kantoor

Wij zijn een slachtoffervriendelijk kantoor en sturen onze declaratie zoveel mogelijk naar de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Het kost het slachtoffer in dat geval dus niets. Een eerste gesprek om uw kansen en rechten op schadevergoeding in te schatten is gratis.

Ars longa vita brevis

De kunst is lang, het leven maar kort. Maar haal er wel alles uit! Op ons kantoor staat een heel letselschadeteam voor u klaar om u te helpen. Het team bestaat uit 3 advocaten met letselschade als erkende specialisatie of aandachtsgebied, een gespecialiseerde letselschadejurist en een legal assistant. Maak dus snel een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek. Want zo komt u er weer bovenop nadat het noodlot heeft toegeslagen!

Erland Dohmen

Tijssen & Saes Advocaten

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling