Geld moet rollen, maar dan wel de juiste kant op!

Het CBS kopte afgelopen week: “Op 1 januari 2015 telde Nederland 106.000 huishoudens met een vermogen van één miljoen euro of meer. Tachtig procent daarvan is werkzaam als zelfstandige.” Misschien bent u miljonair of heeft u vermogen opgebouwd, dan heb ik de volgende vraag aan u: op welke manier draagt u uw vermogen zo goed mogelijk over aan erfgenamen, zonder u zelf tekort te doen?

Vermogen

Ook als u de euro’s niet op de bank heeft staan, maar het vermogen in onderneming, in gebouwen, voorraden en debiteuren zit, dan geldt diezelfde vraag. Het antwoord hierop is niet simpel, want haalt u eens uw oude samenlevingscontract of uw oude huwelijkse voorwaarden uit de onderste la; weet u nog wel wat u heeft afgesproken over het delen van vermogen? De toekomst begint dus altijd in het verleden. Misschien is het tijd om de afspraken aan te passen aan de huidige tijd.

Belastingrvij

Heeft u kinderen of al kleinkinderen?  Wilt u die nu al helpen met het opbouwen van hun toekomst of pas na uw overlijden? Of, uw kind heeft al een woning of wil een woning kopen; wist u dat u – onder voorwaarden – een kind vanaf 2017 tot maximaal € 100.000,– belastingvrij kunt schenken?

Planning

Het opbouwen en overdragen van vermogen, in welke vorm dan ook, is altijd een proces van jaren. Want wie greep wil hebben op de toekomst, móet nu vooruit denken! Alleen dan rolt het geld de goede kant op.

 

 

 

 

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling