Het cadeau voor mijn Valentijn is niet geleverd! Wat nu?

Afgelopen zondag, 14 februari, was het Valentijnsdag. Door sommige wordt het ook wel de dag van de commercie genoemd. Voor andere is het een dag om de liefde te vieren en uw geliefde(n) extra aandacht te geven, bijvoorbeeld door het geven van een cadeau.

 

Maar wat nu als u het cadeau via een website heeft besteld, het cadeau niet op tijd wordt geleverd en u daardoor uw geliefde(n) niet heeft kunnen verrassen? Zeker nu de coronamaatregelen van kracht zijn en de winkels (grotendeels) gesloten zijn, kan het voorkomen dat een cadeau of pakket niet op tijd wordt geleverd in verband met drukte.

 

Wat zijn mijn rechten?

Wat uw rechten zijn is afhankelijk van de situatie en afspraken die er zijn gemaakt met de verkoper.

Indien er geen levertijd is afgesproken, geldt een wettelijke levertermijn van 30 dagen. In het geval dat het cadeau/pakket niet is geleverd binnen 30 dagen, dient u de verkoper te verzoeken om binnen redelijke termijn alsnog het cadeau/pakket te leveren. Dit heet een ingebrekestelling. In het geval dat het cadeau/pakket na de extra levertijd nog niet is geleverd, mag u de koop ongedaan maken en heeft u recht op terugbetaling van het aankoopbedrag.

 

Indien sprake is van een overeengekomen fatale datum voor levering, is er echter geen ingebrekestelling nodig. Als de fatale leveringsdatum verstrijkt, mag u direct de koop ontbinden. Echter is er niet zomaar sprake van een fatale leveringsdatum. In het geval dat u slechts een datum noemt voor levering is dit niet voldoende om te kunnen spreken van een fatale termijn. Het bekendste voorbeeld waarbij wel sprake is van een fatale leveringstermijn is de bruidsjurk die uiterlijk de ochtend van de bruiloft geleverd dient te zijn. Vanzelfsprekend heeft de bruid na de bruiloft niets meer aan levering van de bruidsjurk. 

 

Neem contact op

Wat uw rechten zijn is sterk afhankelijk van de situatie en de afspraken die er zijn gemaakt. Schroom niet om een vrijblijvende afspraak te maken waarin we u meer kunnen vertellen over uw rechten en mogelijkheden.

 

Mw. mr. K.C.M. (Kim) Stultiens

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling