Letselschade kent vele vormen

Afgelopen zondag werd de topper PSV-Ajax gespeeld. Na afloop heeft iedereen het over dat ene moment in de wedstrijd: was de bal over de zijlijn of niet? Maar daar wil ik het nu niet met u over hebben. Er was namelijk ook nog een ander moment in de wedstrijd, dat aandacht verdient. Het moment waarop Ajax-speler Brobbey met letsel van het veld werd gehaald. Als letselschadeadvocaat houd ik mij dagelijks bezig met slachtoffers die letsel hebben opgelopen door toedoen van iemand anders, in veel verschillende situaties.

Verkeersslachtoffer

Denk op de eerste plaats aan slachtoffers van verkeersongevallen. Deelnemen aan het verkeer brengt risico’s met zich mee. Zeker als fietser of voetganger bent u extra kwetsbaar. Om die reden is de wet zo ingericht, dat de zwakke weggebruikers worden beschermd bij een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig. Ook als u als fietser of voetganger zelf een verkeersfout maakt, zal de automobilist aansprakelijk kunnen worden gesteld voor het verkeersongeval.

Letsel op het werk

Ook op het werk zijn er veel situaties te benoemen, waarbij u als werknemer letsel kunt oplopen tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden. Denk daarbij aan het gebruik van (gevaarlijke) machines, het werken op hoogtes of het uitglijden in een fabriekshal. De werkgever heeft een zorgplicht en daarmee een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Dat geldt ook voor medewerkers die via een uitzendbureau daar werkzaam zijn.

Medische fouten

In onze praktijk zien we ook regelmatig slachtoffers van medische fouten. Een arts of tandarts heeft een fout gemaakt bij een behandeling of een diagnose is gemist. Wij werken samen met een eigen medisch adviseur die wij inschakelen om het medisch handelen te beoordelen.

Gratis intakegesprek

Heeft u letsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis intakegesprek om te horen wat wij voor u kunnen doen.

Mw. mr. R.M.T.A. (Rianne) Saes

Wellicht ook interessant?

Huurverhoging in 2022: Hoe zit dat?

De datum waarop veel verhuurders de huurprijs van een woning verhogen, 1 juli, nadert. Maar hoeveel mag de huurprijs worden verhoogd? Vrijesectorwoning of sociale huurwoning

Misverstanden in het familierecht

Dagelijks behartigen wij de belangen van cliënten die te maken hebben met familierechtelijke geschillen, in de breedste zin van het woord. Er zijn een aantal