Niet hellen, maar een (familie)advocaat bellen

De relatie van Sandra was verbroken, en haar twee dochters woonden bij vader. Ouders konden niet meer met elkaar overweg, en ieder overleg mondde uit in een ruzie. Het lukte Sandra maar niet om met vader tot een oplossing te komen. Zij vond het bovendien moeilijk om haar mannetje te staan. De dochters woonden immers bij vader, en hij had daardoor volgens Sandra alle ‘macht’ in handen.

 

Familiepraktijk

 

Deze situaties zie ik vaak in mijn praktijk. Stelt u zich voor: uw huwelijk of relatie is beëindigd. Het liefste wilt u uw ex-partner nooit meer zien. Maar u heeft samen wel twee kinderen, die bij uw ex-partner verblijven. U wilt zo snel mogelijk goede afspraken over de omgang met uw kinderen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan: u moet nu gaan overleggen met uitgerekend die persoon, waarvan u had besloten afscheid te nemen. U kunt dan twee dingen doen.

 

Twee opties

 

Ofwel probeert u toch om samen met uw ex- partner te overleggen. In het geval van Sandra lukte dat niet. De discussie ging al vrij snel niet meer (alleen) over de kinderen, maar de pijn en emoties van de echtscheiding namen de overhand. Bovendien had Sandra het gevoel met 1-0 achter te staan omdat haar dochters bij vader wonen.

 

Ofwel belt u zo snel mogelijk een familieadvocaat. Die namens u kan optreden, die langs u staat en u adviseert, die het hoofd koel houdt en die met uw ex- partner communiceert dáár waar het om gaat: een omgangsregeling met de kinderen.

 

Inschakelen van een advocaat

 

Veel mensen denken dat, wanneer een advocaat wordt ingeschakeld, dit de start is van een bikkelharde strijd. Dat is echter een onjuiste gedachte. Juist door het inschakelen van een advocaat kan er vaak eindelijk een oplossing worden bereikt.

 

En Sandra?

 

Gelukkig nam Sandra contact op met ons kantoor. Waar zij tot voor kort alleen maar van kon hopen, is sinds een tijdje werkelijkheid. Sandra heeft weer contact en omgang met haar twee dochters. Binnenkort gaan ze zelfs met zijn drieën op vakantie. Sandra weet zeker, dat dit nooit was gelukt, als zij geen advocaat had ingeschakeld. En vader? Hij en Sandra zijn inmiddels weer on ´speaking terms´, en het lukt hen nu om over de kinderen te overleggen, zonder dat dit in een ruzie uitmondt.

 

Herkenbaar? Of heeft u ook hulp nodig bij uw echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor!

 

mr. R.M.T.A. (Rianne) Saes

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling