Uw advocaat is uw eerste rechter

Uw advocaat is uw eerste rechter. Is dat echt zo? Bij Tijssen en Saes Advocaten wel. Dat klinkt streng, maar waarom is dat zo? Dat leg ik u graag uit in deze column.

Verantwoord Procesadvies

Wij geven u eerlijk advies over de haalbaarheid van de zaak. Daarbij kunt u erop vertrouwen, dat wij onze vakkennis volledig “up to date” houden. Wij kennen de wet- en regelgeving, maar ook de rechtspraak in vergelijkbare gevallen. Wij streven allereerst naar een pragmatische oplossing. Lukt dat niet, dan krijgt u een procesadvies. Als wij de proceskansen ongunstig inschatten, motiveren wij dat in heldere taal. In zo’n geval beginnen wij dan ook niet aan een procedure om te voorkomen dat u van de wal in de sloot raakt. Krijgt u een positief procesadvies, dan gaan wij ook voor het maximale!

Voorlopig getuigenverhoor

Bij het geven van een procesadvies gaan wij niet over een nacht ijs. Wij maken gebruik van wettelijke mogelijkheden om uw proceskansen zo goed mogelijk in te schatten. Zo kunnen wij bijvoorbeeld aan de rechter vragen om al getuigen te ondervragen, nog voordat er een procedure loopt! Dat noemen we een voorlopig getuigenverhoor. Dan weet u al wat de getuigen in een procedure zullen gaan verklaren, zodat u weet of u kunt bewijzen wat u stelt. Volgt hieruit dat u niet kunt bewijzen wat u stelt, dan kunt u er ook maar beter niet aan beginnen. Toch? Want een verloren procedure kost u alleen maar geld zoals advocaatkosten, maar ook de proceskosten van de tegenpartij.

Voorlopig deskundigenbericht

Ook vragen wij soms aan de rechter om, nog voordat er een procedure loopt, al een onafhankelijke deskundige in te schakelen. Dan doen wij als er bijvoorbeeld discussie met de tegenpartij is over de vraag of een bepaald letsel het gevolg is van het ongeval of niet. Deze mogelijkheid heet: voorlopig deskundigenbericht. Ook dan weet u al voor de procedure waar u staat!

Deelgeschil in Letselschadezaken

Als niet duidelijk is of de tegenpartij aansprakelijk is of niet, dan kunnen wij in letselschadezaken de rechter in een aparte, snelle en korte procedure vragen om daarover een uitspraak te doen. Dan is daarover vaak duidelijkheid binnen twee maanden. We noemen dit: een deelgeschil.

U ziet: wij wikken en wegen alle mogelijkheden en factoren in uw belang. Procederen is een vak apart en daarover adviseren wij u graag. Dat onderscheidt ons ook van “juristen” die geen advocaat zijn, maar wel actief in de letselschadepraktijk.

Tijssen en Saes Advocaten staan voor: Wijs adviseren en verantwoord procederen!

Eerste gesprek gratis:

Laat u verder informeren over uw mogelijkheden in een eerste gratis en oriënterend gesprek.

Marcel Tijssen

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling