Omgang met je kind en CORONA

Laat me beginnen met de mededeling dat de omgang tijdens de corona-tijd, net als anders, dient door te gaan. Dit ondanks het feit dat de scholen, horeca, sportclubs en winkels gesloten zijn. Als de kinderen en ouders gezond zijn, zich gezond voelen en er zich geen van de door het RIVM benoemde symptomen voordoen, dan dient de structuur, die voor kinderen zo belangrijk is, te worden gehandhaafd. Juist in deze tijd.

 

Maar..

Uiteraard is er wel een maar. Indien iemand van het gezin gezondheidsklachten heeft of er sprake is van cruciale beroepen waardoor een van de ouders meer dient te werken, dan wordt een beroep op u als ouders gedaan.

 

Gezondheidsklachten

Van u wordt verwacht dat u uw gezondheidsklachten kenbaar maakt. Voorkomen dient te worden dat er een eventuele besmetting plaatsvindt. Omgang kan op dat op moment niet fysiek plaatsvinden, maar dient dan tijdelijk via bijvoorbeeld videobellen plaats te vinden. Niet leuk, maar wel noodzakelijk op dit moment. De kinderen kan worden uitgelegd waarom er geen fysiek contact kan plaatsvinden. Er zijn kinderboeken beschikbaar waarin op kinderlijke wijze wordt uitgelegd wat corona is.

 

Cruciale beroepen

Als er sprake is van een cruciaal beroep waardoor de omgang op het vaste omgangsmoment niet kan doorgaan, probeer daar dan als andere ouder begrip voor te hebben en kijk samen als ouders naar wat er wel mogelijk is. Jullie dienen voor ogen te houden dat dit een tijdelijke situatie betreft, die hopelijk snel weer voorbij is.

 

Advocaat/mediator

Lukt het jullie niet om samen tot een oplossing te komen, neem dan contact op met een advocaat of mediator, die jullie kan begeleiden naar een voorlopige oplossing, voor de periode dat de corona maatregelen door de overheid gehandhaafd blijven. Zelf ben ik advocaat én mediator en ik help u graag.

 

mw. mr. N. (Nicole) Geradts

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling