Pasen met familie kunnen vieren?

Afgelopen weekend was het Pasen. Voor christenen een belangrijke dag aangezien met Pasen wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood. Voor sommige gezinnen staat Pasen echter niet (meer) in het teken van het geloof, maar is Pasen een dag om samen te zijn met familie. Van belang is dan ook dat de hele familie samen kan zijn. Hoe is dat echter geregeld indien ouders gescheiden zijn, en zowel vader als moeder Pasen graag wilt doorbrengen met de kinderen?

 

Als ouder heb je recht op omgang met je kinderen. Indien ouders hebben besloten om te gaan scheiden, is het van belang om een omgangsregeling vast te stellen. Hoe de omgangsregeling eruitziet is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de kinderen, de werktijden van de ouders en de schooltijden van de kinderen. In het geval het ouders niet lukt om samen tot overeenstemming te komen omtrent de omgangsregeling, zal de rechter een omgangsregeling moeten vaststellen.

 

Een voorbeeld van een omgangsregeling is bijvoorbeeld dat de kinderen het hoofdverblijf hebben bij moeder en eens in de twee weken een weekend naar vader gaan, waarbij de feestdagen en schoolvakanties bij helfte worden verdeeld. Een ander voorbeeld is de zogeheten fiftyfifty omgangsregeling: de helft van de tijd bij moeder en de helft van de tijd bij vader.

 

Wat de meest passende omgangsregeling is, is in elke situatie anders. Wilt u graag weten wat in uw situatie de meest passende omgangsregeling is? Of heeft u andere vragen over scheidingen dan wel de omgangsregeling? Neem gerust contact op!

 

 

Mr. K.C.M. (Kim) Stultiens

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling