Scheiden in 2019 of in 2020 ?

Dat is een belangrijke vraag indien het niet zo lekker loopt in je huwelijk. Want naar verwachting treedt per 1 januari 2020 de Wet herziening partneralimentatie in.

 

Wat verandert er

Heel simpel gezegd, óf 12 jaar partneralimentatie betalen of ontvangen, óf maximaal 5 jaar partneralimentatie betalen of ontvangen. De maximale duur van de partneralimentatie wordt dus verlaagd van 12 naar 5 jaar vanaf datum echtscheiding.

 

Waarom

De regering vindt dat vrouwen financieel onafhankelijker dienen te worden. Ik zeg vrouwen, omdat het over het algemeen het meeste voorkomt dat mannen aan vrouwen partneralimentatie dienen te betalen. Andersom komt veel minder voor.

 

Uitzonderingen

Er zijn drie uitzonderingen op deze verlaging naar maximaal 5 jaar en er is een hardheidsclausule. Ik kan samen met je kijken of die uitzonderingen in jullie situatie van toepassing zijn.

 

Belangrijk

Gezien de grote financiële gevolgen van deze wet is het van belang om je goed te laten voorlichten. Wacht dus niet te lang met het maken van een afspraak. Ik sta voor je klaar!

 

mw. mr. N. (Nicole) Geradts 

Wellicht ook interessant?

Huurverhoging in 2022: Hoe zit dat?

De datum waarop veel verhuurders de huurprijs van een woning verhogen, 1 juli, nadert. Maar hoeveel mag de huurprijs worden verhoogd? Vrijesectorwoning of sociale huurwoning

Misverstanden in het familierecht

Dagelijks behartigen wij de belangen van cliënten die te maken hebben met familierechtelijke geschillen, in de breedste zin van het woord. Er zijn een aantal