Terug van zomervakantie, met frisse moed aan de slag met de scheiding

“Waarom gaan er zoveel mensen uit elkaar nadat ze op zomervakantie zijn geweest?”. Deze vraag wordt mij vaker gesteld. En ik kan u bevestigen dat het ook echt zo is. In augustus en september neemt het aantal scheidingsaanvragen behoorlijk toe, ten opzicht van de overige maanden in het jaar. Wel met twintig tot dertig procent, hetgeen blijkt uit onderzoek van TNO NIPO in opdracht van vFAS echtscheidingsadvocaten- en mediators.

Duwtje?

Het ging waarschijnlijk al langer niet goed tussen u als partners. Er was al sprake van een verandering in de relatie, irritaties, samenwonen als broer en zus, onvrede. In de hectiek van de gewone dag, zorg voor de kinderen, werk, sport, sociale aangelegenheden, dender je gewoon door. Op vakantie kun je elkaar echter niet ontwijken. Je zit 24 uur per dag op elkaars lip en dat zorgt vaak voor dat laatste duwtje.

Wat nu?  

Indien jullie besloten hebben om uit elkaar te gaan, kan dat op drie verschillende manieren. De eerste, en in mijn visie beste wijze van uit elkaar gaan, is onder begeleiding van een mediator. De tweede manier is in overleg met elkaar, maar allebei worden jullie bijgestaan door een advocaat. De derde manier betreft geen overleg, maar alleen een procedure bij de rechter, waarbij de rechter beslissingen neemt, die meestal niet in jullie voordeel zijn. Met als gevolg dat er nog vele kostbare procedures zullen volgen.

Mediation dus.

Bij mediation regel je als partners zelf je scheiding en maak je de afspraken over de kinderen. Jullie kunnen het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan geheel conform eigen wens opstellen, waarbij de mediator jullie begeleidt, met ideeën komt, en indien nodig, jullie de goede kant opstuurt. Het resultaat hebben jullie aan jezelf te danken. Door er samen uit te komen hoef je niet naar de rechtbank en worden er veel kosten bespaard. Mediation is en blijft nog steeds de beste, goedkoopste en snelste weg om uit elkaar te gaan, met tevens een goede garantie dat gemaakte afspraken ook uitgevoerd worden. Jullie hebben die afspraken immers zelf gemaakt!

Dus.. 

Indien jullie de scheiding door middel van mediation willen regelen, neem contact met mij op. Velen gingen jullie reeds voor en hebben hun relatie met een tevreden gevoel kunnen afsluiten.

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling