Wat ben ik blij met mijn nieuwe voetbalschoenen !

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op de Brachter voetbalvelden. Het is altijd een drukke bedoening met name op de zaterdagen. In de kantine is het een gezellige sfeer. Je ontmoet er veel mensen, met name ouders met hun kinderen.

Aangezien ik zelf werkzaam ben in een beroep waar de problemen van ouders en kinderen veelal met elkaar verbonden zijn, signaleer ik vaak problemen, waarvan ik denk lieve mensen doe hier iets mee.

 

Kinderalimentatie

Een item wat vaak ter sprake komt is de kinderalimentatie. De ene ouder krijgt weinig tot niets, de andere ouder heeft alles prima geregeld. Voor de kinderen van de ouder waarbij een partner niet veel kinderalimentatie betaalt, om wat voor reden dan ook is dit vaak in werkelijkheid niet leuk.  Denk hierbij alleen al aan voetbalschoenen, sokken, voetbalbroekje, trainingspak, voetbaltas en de contributie uiteraard. Soms kan een ouder een beroep doen bij de Gemeente om deze spullen aan te schaffen, maar niet alle ouders doen dit. Er is vaak ook een gevoel van schaamte.

Kinderen zien en horen veel om zich heen en snappen het dan ook niet altijd waarom hij of zij geen nieuwe voetbalschoenen krijgt of eens een nieuw shirt.  Vaak moeten deze kinderen het doen met de spulletjes van hun oudere broers of zussen.  Van kinderalimentatie kun je gewoonweg heel vaak niet alles betalen.  Het is de sport, de schoolspullen, schoolreizen, kleding, kapper en ga zo maar door. Ik hoor mensen die maar € 25,– per maand voor hun kind krijgen van de ex-partner. Het is onvoorstelbaar dat dit kan. De andere partner moet het dan maar allemaal voor mekaar zien te krijgen, terwijl het kind toch van beide ouders is.

 

Een aantal handvaten

 Gelet op dit alles denk ik vaak beste mensen schakel een VFAS Advocaat in en laat een nieuwe alimentatieberekening maken. Uit deze berekening blijkt dan of de ex-partner wel of niet genoeg kinderalimentatie betaalt.  Alle mensen kunnen een advocaat benaderen. Mocht uw inkomen voor een alleenstaande ouder onder de € 37.300,– (per 2017) komen dan kunt u gefinancierde rechtsbijstand aanvragen. Is uw inkomen hoger dan dient u een uurtarief te betalen.  Wat ook veel vergeten wordt is de jaarlijkse indexering. Voor 2017 is dit 2,1%.

Schroom dus niet om een advocaat in te schakelen. Wie weet kunt u in de toekomst toch die leuke voetbalschoenen voor uw zoon of dochter kopen en kunt u uw zoon of dochter toch lid laten worden van die leuke sportschool waar veel vriendjes en vriendinnetjes van uw zoon of dochter naar toe gaan.

 

P.G.H. (Pascalle) Hönig-Dierx

Wellicht ook interessant?

aansprakelijkheidsrecht

De val in de TV-studio

De talkshow “Op 1” behoort niet echt tot mijn favorieten. De autocue is heilig voor de presentatoren en dat komt de levendigheid en de uitstraling